Historia

Băi, azi am avut una dintre cele mai funny ore de istorie de când am început școala. Dar să vă povestesc de la început celor ce nu sunteți în temă. Săptămâna trecută, merg în numele clasei spre sala profesorală, să întreb oare cine o fi noua dnă profesoară de istorie. Bineînțeles că, într-un final, o găsesc și o abordez direct:


- Bună ziua, sunteți noua doamnă profesoară de istorie?
- Da, eu sunt.
- Aveți cumva oră cu a doișpea acum?
- Da.
- Păi... [mă gândesc să nu-i spun direct "Ba nu, nu aveți"] Noi cam vrem să plecăm.
- Păi și nu vreți să ne vedem deloc semestrul ăsta? [înțelegând cum stă treaba] ... Măcar de două ori trebuie, să vă dau lecțiile și să dăm un test.

Așadar plecăm noi după această elocventă discuție și rămânem azi. Întrebări preliminarii din partea lui Gherasim: "Da' cum arată profa nouă? Ce culoare de păr are?" În răutatea mea, zic habar nu am, nu poți zice nici că-i șaten, nici că-i brunet... [Dar, spre justificarea ei, măcar e simpatică.] Și intră doamna profesoară cu următoarea replică:

- V-am adus lecțiile xeroxate, că presupun că nu scrieți.

Mihai se scandalizează că nici măcar nu *știm* să scriem. Chiar așa, ce-i aici? Clasa a patra? N-am știut că după ce că am dat competențe de limba română la care a trebuit să citim un text, ne mai stresează și cu scrisul. Ora a decurs ca la ultimii proști, și vorbesc serios de data asta. Ea începea:

- În 1948 s-a înființat Secu... Securi... Hai copii, Securiii...
- [în cor] ... taaaateaaa!
- Bravo, așa.

Din când în când se mai scăpa câte o întrebare încuietoare [Gherasim] sau câte o perlă [Sică: "Diferența dintre alegători trebuia să fie de minim 19 ani"], dar distracția a fost pe final, când am început să ne rugăm de ea să nu ne dea greu. Ba chiar, dacă se poate, să ne dea grile sau de potrivit coloane. De exemplu:

I. Care dintre următorii a fost mareșal?
a. dl. președinte Iliescu
b. tovarășul secretar general Nicolae Ceaușescu
c. regele Mihai
d. mareșalul Ion Antonescu.

II. Faceți legătura între cele două coloane
1. Nu vrem Kent, nu vrem valută...
2. Stima noastră și mândria...
3. Ana, Luca și cu Dej...
4. Ceauseșcu reales...
5. Azi în Timișoara...
6. Cine-a stat cinci ani la ruși...

a) ... la al paisprezecelea Congres!
b) ... vrem ca Roman să ne $%@!
c) ... mâine-n toată țara!
d) ... nu poate gândi ca Bush!
e) ... Ceaușescu, România!
f) ... bagă spaima în burghej!

[atâta timp cât rimează e bine] Acceptăm și să completăm noi enunțurile, însă doar pe cele sub forma: "Constituția din 1866 a fost aplicată în anul..."

Ce e cel mai și cel mai important este să nu avem porcăriile alea de întrebări-capcană pe care le mai pun unii, gen "Cine-a tras în noi/ 21-22?"

1 Response to "Historia"

  1. ricanantul March 4, 2010 at 7:49 PM
    În sfârşit o profesoară care se ştie adapta la nivelul elevilor(cocalarilor) din Bălcescu. A trecut muuuuult timp până când cineva să se coboare de pe soclu la nivel de mtv/cartoon-network.

    Os din osul, minte din mintea, lut din lutul,după chipul şi asemănarea...!!! cirlilai, cirlilai, imprim cosmogonii/eschatologii virtuale :X


    Salturile de nivel sunt interzise. Nu-i aşa , Stamate?

    Rămâne indimenticabilă: de ce vulturul?

    p.s: Super glume aveţi, ca şi cârcotaşii. Şi ei se cred inteligenţi.:)