Piţipoancă de meserie

Plăcerea mea vinovată de a citi tabloidele are avantajele ei. Măcar nu trece nicio zi fără să chicotesc cât de cât în faţa monitorului la ce exprimări sunt alese pentru tipar. Aşadar, astăzi este vorba despre un pensionar lovit cu maşina de o tipă de 18 ani, prezentată de către cei de la Libertatea după cum urmează:


Anastasia Simona Tănase, o piţipoancă de 18 ani din Constanţa,

Deci da? Prin asta o identifică ei. Nu tânără, nu femeie, nu domnişoară, nu elevă, nici măcar vitezomană, sau fată de bani-gata, după cum sugerează noua deontologie a senzaţionalului, ci pur şi simplu piţipoancă. La interviu, de exemplu, ăsta i-ar fi subtitlul. Am avea pe Ana Pop - casnică, Ionel Pandele - pensionar, Grigore Aflorăresei - economist şi Anastasia Tănase - piţipoancă. Sau pe cartea ei de vizită, mai mult ca sigur ornată cu sclipici roz şi auriu, ar apărea asta sub numele ei.

Înţeleg folosirea acestor titulaturi într-un cadru non-formal, dar mi se pare cel puţin bizar într-un paragraf asemănător unui proces-verbal. Eh... Ce-i drept e că trebuia să prevăd asta. După Partidul Fotomodelelor, era logic şi natural să apară şi Sindicatul Piţipoancelor.

sursele:
click aici sau aici

UPDATE: mai nou, meseria de cocalar [click aici]

1 Response to "Piţipoancă de meserie"

  1. Unknown September 28, 2010 at 2:28 PM
    Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro