Update JO

6 medalii are până acum România, ultima fiind cucerită de Constantina Tomescu la proba de maraton. Mai mult, a condus detaşat pe a doua jumătate a distanţei. Din păcate am văzut numai rezumatul probei, azi-dimineaţă, deşi din câte înţeleg ar fi meritat să urmăresc toată alergarea. Toată stima mea pentru femeia asta, care a alergat 42 de kilometri şi a devenit cea mai în vârstă câştigătoare a probei Olimpice de maraton, la 38 de ani. Dacă am avea toţi voinţa şi concentrarea care i se citea ei pe faţă, probabil că ar fi mai uşor să ne acoperim cu glorie, să luăm şi noi tricolorul României şi să ne învelim în el. Poate nu ne-ar mai fi teamă.

Este a treia medalie de aur obţinută de spotrivii români, celelalte fiind câştigate de Alina Dumitru la judo şi de Georgeta Andrunache & Viorica Susanu la canotaj (două rame), restul medaliilor fiind una de argint la spadă (Ana Maria Brânză) şi două de bronz (gimnastică feminină echipe şi Mihai Covaliu la sabie).

----------

Michael Phelps, tipul ăla care înoată şi arată extrem de bine deşi consumă zilnic aproximativ 14.000 de calorii, şi-a împlinit obiectivul de 8 medalii de aur, surclasândul pe înotătorul Mark Spitz, cel care a obţinut 7 medalii de aur la Olimpiada de la Munchen (1972).

----------

Speram ca naţionala de handbal a României să învingă azi Norvegia. În ultimele minute s-au întâmplat atât de multe, încât chiar credeam în şansele fetelor, dar au pierdut la un gol diferenţă. Nu a fost meci eliminatoriu, deci mai avem ce urmări la handbal. Cel puţin deocamdată.

----------

În continuare alături de sportivii români. HAI ROMÂNIA!

0 Response to "Update JO"