Ba Dumnezeu CHIAR bate cu bota

Supertare. Uitati-va putin la acest link: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-2494574-invata-copiii-din-manualele-religie-pedeapsa-divina-calca-masina.htm
Cine face manualele de religie in tara asta? In primul post, cand mi-am inceput blogul, ziceam ca pollitically correctness-ul excesiv strica, dar nici chiar asa... Si doua probleme curg direct din articolul asta:

1. Copii sunt maleabili si usor de influentat. Nu speriati copiii cu pedepse divine de genul "Vasilica este un baiat rau care vrea sa strice un cuib de randunici. Dar Dumnezeu l-a vazut si i-a tras scara". Deci tu esti un copil rau, da? Si Dumnezeu pac!, iti trage scara, iti rupi o mana, apoi Dumnezeu incepe sa rada de tine tinandu-se de burta?

O greseala esentiala in manualele acestea este sa-i zici copilului

daca (te rogi inainte de test) atunci iei testul;
altfel nu il iei;

Undeva acolo sus, daca e sa ne luam dupa autorii aberatiilor de fata, exista un compilator divin ca la informatica. Deci ai doua variante si nicio cale de mijloc: zici "pana mea, la ce sa invat?", te rogi si iei testul, sau iei un 4 la lucrare indiferent de cata matematica sau fizica stii. Comod, nu?

2. Atacul la adresa ateismului, catolicilor si sectelor; aici chiar e vorba de pollitically correctness. E treaba fiecaruia daca crede sau nu crede, daca e catolic sau protestant, asta nu ii face sa fie oameni groaznici care vor doar sa te converteasca si de care trebuie sa te feresti. Am 2 colegi penticostali, 2 colegi martori ai lui Iehova, inca vreo 2-3 greco-catolici si pana acum niciunul din astia nu mi-a dat in cap si nu m-a torturat sa le accept credintele.

E vorba aici de copii care daca li se spune ceva de genul asta, sunt in stare sa nu mai vorbeasca cu bietul coleg protestant, sa-i distruga toata increderea in sine si sa dezbine clasa pana la punctul in care incep sa arunce cu corn si lapte unii in ceilalti.

Nu credeti tot ce vi se spune. E una dintre cele mai mari greseli pe care le puteti face.

1 Response to "Ba Dumnezeu CHIAR bate cu bota"

  1. Anonymous March 6, 2008 at 2:45 AM
    Un efect al indoctrinarii religioase: limitarea intelectuala a populatiei.

    Cand oamenii "stiu" ca raspunsul se afla in povestile alea simple (inventate pe vremea cand filosofii sefi erau ciobanii din epoca bronzului) atunci nu vor mai fi interesati de stiinte.

    Cand la religie se predau chestii care contrazic restul materiilor (adam si eva, crearea pamantului, pacate, bla bla) atunci te intrebi care-i rolul scolii? :)