BAC, BA nu C

Ministerul Educatiei va inlocui subiectele de BAC de anul acesta, dupa ce foarte multi elevi s-au plans ca sunt mult prea grele. Supertare, adica facem sute de variante pentru ca nu putem sa facem 3 la fiecare materie cu niste oameni cinstiti, care sa nu le vanda. Le publicam in februarie, sunt extrem de grele, le anulam si facem alte sute de variante. Apoi, dupa ce vor fi publicate cele finale, elevii se apuca sa le lucreze si sa le memoreze.

Dar intram deja intr-un cerc vicios. Sa gasesti niste profesori care sa nu vanda subiectele trebuie ori sa gasesti pe cineva cu un simt moral inalt (dar ei au plecat deja in strainatate), ori sa dai profesorului un salariu destul de mare incat sa nu se coboare la asemenea treburi. Ce s-a intamplat cu greva profesorilor de acum cativa ani? Unde sunt acei bani si acele modernizari ale invatamantului promise?

E un plus faptul ca se dau variantele pe Internet ca toti cei care stiu materia sa fie "luati" de cei care le memoreaza? E un plus faptul ca fiica presedintelui pronunta "succesuri" in loc de "succese" si ca unii merg la scoala numai ca sa fumeze o tigara si sa-si arate hainele? Eu nu cred. Si nici multi altii nu cred ca invatamantul e OK acolo unde este.

3 Response to "BAC, BA nu C"

  1. Anonymous March 15, 2008 at 7:33 AM
    Invatamantul la noi n-a fost gandit sa educe, ci sa pastreze catedre.
    E o diferenta :)
    Sunt clase de 20 de copiii unde fac engleza cu 2 profi in paralel (2 "grupe" separate) ca sa nu fie dati respectivii afara... si tot degeaba. Cei 2 nu fac cat unul bun.

    Materia e vraiste. V-a scos evolutia, dar oricum lipseau materii care imping la gandire.
    Singura materie care m-a stimulat pe mine suficient in liceu a fost Literatura de a 11-a, ceea ce-i foarte trist..
  2. Anonymous March 15, 2008 at 7:34 AM
    copii, pardon :)
    Ala a fost typo, nu esec al sistemului =)

    A, ps: scoate pls word verification la postarea comentariilor.. n-ai nevoie de asa securitate si e plictisitor sa tot citim coduri de securitate.
  3. Anonymous March 20, 2008 at 9:28 PM
    astia vor sa scoata din noi direct academicieni...era o emisiune pe national tv (cik obisnuiesc astia sa faca emisiuni pe tema asta) in care se luau frumos manualele existente pe piata si se luau oamenii..pardon animalele(a.k.a.ministrii) care au semnat aceste manuale, fara sa le rasfoiasca macar. de la prima paginas-au luat de cap uimiti de ce ea ce scrie in ele si de ceea ce au semnat...de porcariile si de cuvintele inexistente in dictionar pe care elevii de clasa a 6a trebuie sa le invete. erau puse manuale din romania alaturi de cele din italia,state,germania.din nou se luau toti de cap. de ce? de prosti! alaturi de psihologi cunoscuti, au fost deacord ca sistemul de invatzamant din romania nu face decat sa creeze depresii printre elevii din romania. un studiu arata ca 80% dintre elevii romani sufera de depresie din cauza oboselii psihice.isi bat joc de noi ...si ne mai invinovatesc de faptul ca nu va iesi nimic din noi.ce sa iasa frate? cand ministeru ne doboara de la varsta frageda si ne impinge de pe bloc??(aviz emoistilor..aia din giurgiu mai ales)