Hai sa fim high?!

Un cercetator israelian sustine ca a Moise era sub influenta drogurilor in momentul revelatiei de pe muntele Sinai. A dedus aceasta din propria experienta cu o anume planta (ayahuasca, daca chiar va intereseaza) si a explicat astfel ceea ce a vazut si auzit Moise pe munte. Sincer, nu stiu cine era mai high: Moise sau el? Adica, in definitiv, cercetatorul asta admite ca a luat si el diverse chestii, asa ca nu stiu cata credibilitate are.

Totusi, draguta treaba... Adica mi se parea mie ca Moise arata a hippiot dar chiar la asta nu m-am gandit. Mai stii, poate ca tipul nici nu vroia sa conduca un popor intreg spre salvare , poate vroia doar sa-si fumeze linistit joint-ul cand unul dintre evrei a venit si l-a intrerupt.
- "Rabbi, ce faci aici?"
- "Discut cu Dumnezeu."
Si restul e istorie.

Nu, acum serios, ce fel de news-flashes sunt astea? Drogat sau nu, pe baza legilor aduse de el, un popor intreg a fost adus mai aproape de civilizatie. Nu ma bag in chestiile divine (daca l-a vazut sau nu pe Dumnezeu, daca a vorbit cu el sau nu) dar, fie din cauza religiei, fie din cauza ierburilor, fie din orice alt motiv, tipul a ramas in istorie.

1 Response to "Hai sa fim high?!"

  1. Anonymous March 6, 2008 at 2:41 AM
    Ma indoiesc ca inainte sa coboare moise cu revelatia de pe munte, poporul "sfant" credea ca e ok sa omori si sa furi :)

    Oricum, inainte sa se speculeze asa pe tema Moise ar trebui sa se demonstreze ca a existat vreodata un asemenea personaj ...oare pe seama caror ciuperci se justifica pedepsele impotriva egiptenilor, despartirea marii rosii si ce alte fapte fantastice se regasesc in mitul ala? LOL!