Unde e muzica?

Cel mai bun post TV de muzica pe care il prind e VH1. La sfarsitul saptamanii uneori ma uit si la niste topuri interesante, ca "Top 50 Frontmen" (cu o colectie de lead-singers extraordinari, ca Mick Jagger, James Hetfield, Axl Rose, Steven Tyler etc.), "Top 100 80s songs" (Def Leppard, Bon Jovi, Guns n Roses, AC/DC, Cyndi Lauper cu Girls just wanna have fun), "Top 100 90s songs" (Nirvana, Alanis Morisette, Red Hot Chilli Peppers, Metallica) si, ca sa nu ziceti ca fac enumeratia asta doar de dragul ruackului, "Best music for dance", unde nimeni nu poate contesta Village People-YMCA si Bee Gees - Stayin' alive...

Si acum unde suntem? Zilele trecute in baia scolii am citit pe un zid "Pice of me" (corect "Piece of me", o melodie a lui Britney Spears.) Deci suntem la faza in care ascultam Paris Hilton, Britney Spears si Trident, adica o anorexica cu prea multi bani, o mamica oarecum "white trash" beata mai tot timpul si trei blonde cu (ma scuzati) curul expus. Ma intreb de ce foarte putini artisti mai fac muzica adevarata si de ce nu promoveaza nimeni muzica "desteapta".

Si asta afecteaza si starurile masculine, daca s-a ajuns ca toti sa fie innebuniti dupa Dan Balan ("they call me crazy looop/ gotta, gotta be crazy looop") sau Smiley ("mi-as fi vandut si sufletul [...] tu mi l-ai amanetat deja"). Lasam la o parte inteligenta debordanta a acestor versuri, care pot fi intelese doar daca ai un DEX, pentru cuvintele prea elevate.

Sigur, sunt si acum cativa artisti care fac muzica adevarata, dar nu li se acorda destula atentie. Nu vorbesc aici de un anumit gen de muzica, pentru ca pot sa respect multi artisti chiar daca nu le ascult muzica (de exemplu Kylie Minogue, Madonna, sau unele formatii de hip-hop). Inca exista oameni care vor sa transmita ceva prin muzica lor. Ei sunt cei care trebuie ascultati.

4 Response to "Unde e muzica?"

  1. Anonymous March 9, 2008 at 8:05 PM
    tu de cand dracu esti asa mare si culta in aria rockului?
  2. Unknown March 9, 2008 at 8:11 PM
    De cand ascult.

    ...Dar puteai sa iti lasi si numele :P
  3. Anonymous March 9, 2008 at 8:15 PM
    Nu toata muzica trebuie sa transmita ceva.. :) Uneori muzica se face pur si simplu pentru a gadila simturile melomanilor.

    E vorba de partea aceea din melodie ce e avantajata de sisteme audio din ce in ce mai bune.. :)
  4. Anonymous October 29, 2008 at 9:35 PM
    in privinta Vh1-ului sunt de acord in totalitate. clar si de departe cel mai bun post de muzica...veche,noua,rock,latino,house,r&b...mai exact, de toate. si cel mai important, muzica buna!