Grădiniţiuţe

Vorba lui Peter din Family Guy, Another thing that grinds my gears is... numele grădiniţelor şi excesul de diminutive pe care adulţii îl folosesc când vorbesc cu pruncii. Sunt singura căreia i se pare că nu e nici amuzant, nici simpatic când adulţii stâlcesc cuvintele? Sunt singura care găseşte nume precum Grădiniţa Trenuleţul Veseliei, Grădiniţa Pisicel sau Grupa Buburuzelor [asta cred că e grupa mică] a fi o abominaţie?

Ok, înţeleg, copiii sunt drăguţi când spun lucruri trăznite, dar sunt simpatici numai pentru că sunt foarte mici. Încurajând defectele de vorbire prin imitaţie, oare copiii drăguţi care scot perle nu se transformă mai încolo în cocalari care emit tâmpeuri fără ca măcar să-şi dea seama? Întreb şi eu, că nu sunt de specialitate...

Cât despre numele astea, răsună a stupizenie. Grupa Buburuzelor? Ce? Nu e destul de politically correct să le zici grupa mică pentru că mic e cuvânt peiorativ? Mai bine le zicem iepuraşi, buburuze şi floricele? Asta, acum că trec în clasa a 12-ea, mă face elefant sau balenă, mami? În loc să faci copiii conştienţi de natura lor umană şi de implicaţiile ei, despre faptul că trebuie să fie oameni în primul rând, şi oameni mai buni, nu animăluţe inconştiente [dar drăguţe]...

Cât despre Trenuleţul Veseliei, nici nu încep să spun cât de nepotrivit mi se pare pe post de nume de grădiniţă. În primul rând pentru că vesel se traduce în engleză ca gay, iar până şi Grădiniţa nr. 69 sună mai respectabil decât The Gay Kindergarten. Nu că aş avea ceva cu orientările altora, dar pruncii sunt de 3-5 ani.

2 Response to "Grădiniţiuţe"

  1. nosia July 23, 2009 at 1:38 PM
    Uite ceva exotic la capitolul nume de gradi: pe str. Horea linga Sinagoga gradinita se cheama "Cu parfum de tei"...Nici tei, nici gradina in jur...doar parfumul! :)
  2. Unknown July 24, 2009 at 12:19 PM
    am trecut alaltaieri pe acolo si am vazut-o si eu. e drept ca nu am investigat daca au sau nu tei prin jur. :)