Edu.ro atacat cu flacăra violetă

Am dat astăzi simularea la proba de "Competenţe digitale". Ce e de spus? Epic fail made in Romania. Trebuia să intrăm în săli pe la 12 şi jumătate şi, ajungând oleacă mai devreme, am avut ocazia de a admira sigiliul pus pe sala de clasă, o foaie de hârtie ştampilată pusă cu lipici pe uşa minunatului laborator de info. Supraveghetorii, logopedul, consilierul, o profesoară de muzică şi una de engleză, deci oameni fără vreo tangenţă cu lumea competenţelor digitale, după ce găsesc cheia (prilej de bancuri nereuşite precum "şi ăştia, bă, în loc să dea sălii o cheie primară..."), ne aşază la locuri. Primim şi ciorne ştampilate "T.S.U. - Teze cu Subiect Unic", de parcă ar fi trebuit să ne facem planul de idei la apăsat butoane sau să scriem vreun roman pe foile de examen...

La ora 1 începe distracţia. Jumătate de oră alocată pentru 4 itemi. Primul, a crea un fişier text care să conţină numele nostru, celelalte legate de Internet. Mai exact, de făcut prin screen şi de downloadat ceva de pe subiecte2010.edu.ro. Întrebare de baraj: Ce se întâmplă când 'jdemii de tineri competenţi şi simulanţi accesează, în acelaşi timp, edu.ro? Păi să o luăm logic: glumeam când am adus vorba despre atacul energetic şi flacăra violetă, deci ne gândim la altceva. Ah, da, parcă de fiecare dată când se afişau subiecte sau rezultate la vreun examen serios nu se putea intra normal vreo câteva ore, pentru că toţi trepăduşii se băgau introduceau în seamă pe site chiar la început.

Exact. A murit, a crăpat, a cedat serverul. Nu e de parcă edu.ro ar fi Youtube sau Amazon, să aibă câte servere trebuie ca să prevină astfel de incidente. Şi începe toată lumea să apese pe F5... Atât de mulţi şi atât de des încât consilierul se uită mirat, întrebându-ne dacă F5 face aceeaşi chestie ca şi cum ai apăsa butonul de refresh din program. Încercăm diverse strategii, printre care "OK, acum toată lumea să iasă şi dacă-mi intră mie pun răspunsurile pe reţeaua locală!" sau downloadul de alte browsere (pe Chrome începuse să se încarce pe la 1:29, tot degeaba, că apoi s-au strâns materialele).

Şi, dacă unii au optat pentru a face print screen la eroarea 404, trebuie să admir originalitatea autorului anonim al următoarei imagini, de a desena în paint siteul edu.ro şi desktopul aferent. Din păcate munca lui/ei nu a putut fi salvată, însă aveţi mai jos reconstrucţia personală, după modelul văzut la Camelia, tipa care a stat la calculatorul de lângă mine:


Şi să mai zici că nu ne-am distrat... În rest, totul ok, probele sunt penibil de simple, a trebuit să apelez la Clippy doar la Powerpoint, unde nu îmi aminteam cum se adaucă efectele de animaţie la nivel de cuvânt, ci doar la nivel de obiect. Am prins drag de micuţa agrafă de birou animată, care prinde chiar bine dacă îi este solicitată prezenţa. M-ar enerva în continuare să apară cum îi vine ei cheful.

În fine, după atâta activitate brain-dead legată de calculator, mă gândesc să mă apuc azi de ceva programare, să fiu sigură că nu mi s-au fleoşcăit circumvoluţiunile. Succes la BAC, tinere speranţe! Spor cu stresiunea, studenţi de pretudindeni! Distracţie plăcută tuturor...

UPDATE: Rareş Giurgea a făcut asta:Tot respectul meu.

UPDATE NR. 2: Rog autorul primei imagini să îşi revendice lucrarea. E clar că a fost în sală cu mine, dar nu ştiu cine l-a pus pe share.

0 Response to "Edu.ro atacat cu flacăra violetă"