Inventar

E interesant să ai fraţi şi surori mai mici. Şi e şi mai fain când colegii surioarei tale îţi dau motive de râs (sau de plâns, depinde) aproape încontinuu, astfel încât la 17 ani am ajuns şi eu să fac parte dintre cei care bombăne generaţia tânără. De departe cele mai trei bune faze pe care le-au produs colegii Florianei sunt după cum urmează.

Numele
Când a ajuns la şcoală, am fost de-a dreptul uimită de originalitatea părinţilor în ceea ce priveşte numele copiilor lor. Generaţia mea a reuşit să scape ca prin urechile acului de super-numele Isaura şi J.R., în schimb la ei e plin de nume exotice (Rafael, Orlando, Eric). Adevărata lovitură a fost însă noul lor coleg, care a ajuns abia într-a cincea să reprezinte minunatul nostru liceu. Pe copil îl cheamă Mark Anthony... Chiar Mark Anthony Cocârcă, nume ce reuşeşte cu brio să intre în lista celor mai stupide nume pe care le-am auzit şi despre care am scris.

Vedetele
Nu genul de vedete care umblă prin Obsession Bamboo, ci chiar vedete pe bune, care la 9 ani au şuviţe blonde şi roşcate, se îmbracă sumar şi fac playback pe scenă. Prunca respectivă a părăsit colectivul clasei anul trecut, dar am avut timp să ne dăm seama că nu prea era vinovată de nimic, la o serbare de Crăciun unde mămica ei a venit vopsită în 3 nuanţe de albastru pe păr. Din păcate, nu şi copila are vârsta ei, dar se mai fac uneori şi astfel de confuzii, unde supraestimăm liberul arbitru al bebeluşilor iubitori de haine originale.

Filmele
Aici deja nu mai e comic, e pur şi simplu revoltător. Să facem un mic sondaj de opinie... Amatorilor de pornache care îmi citiţi blogul, ia ridicaţi mâna câţi pe la ce vârste aţi început cu cinefilia? Nu de alta, dar am impresia că pe câţiva v-au cam întrecut o mână de copile de a cincea, în frunte cu una din colegele Florianei [surioara e fată serioasă, ea nu a stat cu ele]. Tipa şi-a adus laptopul, DVDuri şi toate cele într-o excursie şi a dat liber la clipuri video edificatoare din sfera video-"artistică" a reproducerii umane.

Nu-i dau numele copilei din respect pentru mamă-sa, care, în cazul în care nu ştie ce copil are şi ajunge la mine pe blog, să nu primească lovitura dură de la mine. Ceea ce e mai important este publicul. Nu băieţi proşti, nu oameni trecuţi de 18 ani. Filmele au rulat pentru câteva copile de 11 ani, care abia şi-au şters mucii de la nas, d-apoi să înţeleagă ce se întâmplă cu alte fluide omeneşti [scuzaţi-mi vulgaritatea].

Dar noi scoatem din programa de clasa a opta Mioriţa şi Baltagul, ca bieţii de ei să nu fie traumatizaţi. Credeţi-mă că şi eu aş fi traumatizată dacă la 10 ani aş avea un nume precum Cleopatra Beyonce Ciorogârla, poze în tanga pe hi5, câte un meleon pe zi pentru haine originale şi filme porno pe laptop.

3 Response to "Inventar"

  1. BARA Cristian Paul November 11, 2008 at 9:30 PM
    This comment has been removed by the author.
  2. BARA Cristian Paul November 11, 2008 at 9:34 PM
    Eu am facut scoala primara si generala in acel liceu si ritmul in care situatia se duce dracului e alarmant. Eu ma plangeam uneori si de generatia autoarei :)), dar in nici un caz nu credeam ca se va ajunge la asa un nivel. E trist, pe vremea mea era un liceu bun, acum nici macar nivelul intelectual nu mai poate fi comparat.
  3. Anonymous November 11, 2008 at 10:24 PM
    concluzia: Parintii sunt de vina! Pentru ca fac copii nu papusi! Trebuie sa aiba si grija de ei, nu numai sa le puna nume, sau sa ii imbrace! Copiii trebuie educati nu cu biciul, ci cu vorba buna, sa comunice cu ei, sa-i inteleaga si sa ii indrume.. Nu au motive sa ii uite, chiar daca au servicii grele.. mai bine uita sa manince decit sa-si neglijeze copiii!