Decenţa cere decenţă

Cu toţii aţi primit probabil pe messenger filmuleţul cu Fernando de la Caransebeş, manelistul care cântă "m-am căsătorit cu un bărbat tâmpit". Şi bineînţeles că aţi râs de penibilitatea lui, de versurile de grădiniţă şi de, overall, prostia lui. Aşa cum aţi râs de ţăranul în Spania, de 6 cai!, de tipul cu extorsiunea şi de băbuţa care se spăla pe cap cu oţet de mere. De fapt, aşa cum aţi râs de toate viralele neaoşe... Ei bine ce i s-a făcut băiatului ăsta întrece deja orice măsură.

Când Fernando nu îşi dă seama singur de penibilitatea lui, chiar vi se pare etic să vă bateţi joc de el la televiziunea naţională? Sigur, e una când generalizezi batjocura la personajul-prototip (piţipoanca, rocărul, cocalarul, manelistul, gay-ul, copilul emo), alta e să vină omul la tine în emisiune şi toţi să îşi bată joc de el, de la moderator până la invitaţi. Departe de mine gândul de a-l susţine pe Fernando în cariera lui muzicală, ale cărui piese sunt mai mult decât groaznice. Tipul nici măcar nu cântă...

Dar dacă tot e să aibă visul ăsta, că el e idolul femeilor, că acum are succes, lăsaţi-l în amarul lui. Vine şi face scandal la emisiune? Dă-l afară. Altfel, atunci când vacile şi boii pe care i-ai mai invitat (în platou sau în public) îşi bat joc de el, temperează-i. Când sună Nikita, vaca şefă, nu o lăsa să-l înjure şi să-şi demonstreze, astfel, şi ea, clasa. Băiatul e prostuţ, dar nu mă atrage deloc ideea unei emisiuni în care este speculată prostia, în care se promovează circul şi bătaia nemiloasă de joc... Poate îi atrage pe alţii, pe fanii Magdei Ciumac, ai Alinei Plugaru şi ai lui Sexy Brăileanca.

Depinde de (prost) gust.

linkurile cu emisiunea Antenei aici (prima parte) şi aici (a doua).

0 Response to "Decenţa cere decenţă"