La per tu

De unde atâta lipsă de politeţe la televizor? Am impresia că toţi sunt într-o feerie a tutuitului şi a diminutivelor, indiferent cu cine vorbesc. Am fost uimită să văd, la schimbarea guvernului, culmea prostului gust, sub forma unui titlu de reportaj "Vine Boc, pleacă Tări". Păi cum pleacă Tări? Eu înţeleg că nu vă place mutra lui, că nu vă place cum a condus guvernul sau mai ştiu eu ce, dar de unde până unde aveţi dreptul de a-l cadorisi de sărbători cu diminutivul de Tări?

Spre exemplu, eu urăsc când oamenii îmi spun Căli. Sună de parcă aş fi reterdată, tâmpită, sau căţel maidanez. Şi, de obicei, cine are bun simţ şi aude că nu îmi place diminutivul ăsta, încetează să-l folosească. Având şi oareşce 7 ani de acasă, mi-e greu să îmi dau seama cum, ca moderator, îţi poţi lua invitaţii (poate să fie Ion Cristoiu, Fernando de la Caransebeş sau eleva porno, nu mă interesează) cu "tu", darămite să îi iei cu familiarisme!

Înţeleg să-i spui la colegul tău de platou "Busu", "Dani" sau "Adi", dar să-l faci pe primul ministru al ţării "Tări" e de-a dreptul grobian.

Apropo, v-o imaginaţi pe Alina Plugaru tratată distant cu "domnişoară Plugaru"? Aş vrea să văd un prezentator de emisiune care să aibă atâta bun simţ. Sau atâta ironie.

2 Response to "La per tu"

  1. Anonymous October 8, 2011 at 2:26 PM
    câtă dreptate !
  2. Anonymous October 21, 2011 at 10:58 AM
    Cred ca tu ai o problema. Pot vorbi cu cine vreau cum vreau atata timp cat nu am un respect enorm pentru el! Asa ca draga Cali nu stiu de ce suferi tu ca lumea ii spune Tari. Oricum toti sunt aceeasi hoti, niste comunisti, atunci cand in tara asta o sa fie numai lapte si miere ii voi respecta!
    Cred ca tu esti acel gen de persoana "vai a vorbit vulgar", da atunci cand ma deranjeaza ceva nu ezit sa'mi bag pula!