Panica teoretizată

Primesc astăzi un mass foarte panicat în legătură cu pasteurizarea laptelui. Adică cevaşilea nu ie bine, că ăştia procesează laptele. Doamne, ba chiar îl PASTEURIZEAZĂ! De atâtea ori l-au pasteurizat de câte ori scrie pe pachet şi doar ne amintim şi noi că laptele de la vacă se strică repede.


Pe principiul cuvintele ştiinţificoase sunt de speriat panicarzii, un simplu search pe wikipedia sau pe dexonline.ro v-ar lămuri problema: pasteurizarea e, în esenţă, aducerea la temperaturi înalte şi apoi răcirea bruscă a laptelului. O operaţiune deloc anormală, care poate fi făcută într-o oarecare măsură şi acasă, prin fierbere, atât doar că într-o fabrică se face mai bine, ceea ce dă rezistenţa în timp mai îndelungată a laptelui (aşa numitul lapte UHT, ultrapasteurizat, ţine şi 3-4 luni). Pasteurizarea nu înseamnă că porcii capitalişti ne otrăvesc laptele, sau că pun masonii bromură în lăpticul noastru de cu toate zilele. Nu e cazul să ne vestim toţi prietenii că vine sfârşitul lumii când laptele va fi pasteurizat a 666-a oară.

Ei, e drept că laptele cu arome de la Fulga e cam cea mai execrabilă chestie pe care am gustat-o vreodată de la standurile din Auchan. Pentru lapte cu ciocolată, prefer Tnuva. Dar asta e altă poveste...

6 Response to "Panica teoretizată"

  1. Anonymous February 21, 2009 at 5:28 PM
    Ce stii tu, am vazut io in zaitgaist, se masturbeaza George Bush in laptele UHT.

    Am primit si eu respectivul mass, si la intrebarea "so what?" mi s-a raspuns ca mai bine futi o femeie fututa 1 data decat o femeie fututa de 7 ori.

    I disagree.
  2. Anonymous February 22, 2009 at 9:59 PM
    ...nu si ca in loc de cap ai altceva ce vorbeste altfel decat civilizatia ta de porno-maimuta... sau maimutoi? asta-i shakespeareana intrebare pentru un sfertodoct ca tine... telpe sau talpi adica pluralul talpa obrazului tau de om din copac.dixit.
  3. Unknown February 22, 2009 at 10:07 PM
    tibi draga (anonymous), da' noi nu prea injuram aici. nu sunt in cautare de scandal sau de trafic, asa ca daca ai de gand sa ma insulti te rog sa te abtii pe viitor.

    pe de alta parte, pentru ca din limbajul pe care il folosesti in comentariul tau nu se intelege pe cine injuri de fapt, in cazul in care incerci sa il jignesti pe TLP, e acelasi lucru: imi jignesti cititorii/comentatorii, ma jignesti pe mine.

    asa ca, te rog sa ne comportam civilizat si, daca vrei sa lamuresti problema (pe cine injuri? ce nu ti-a convenit la postare? cine e om din copac de fapt?) astept din partea ta, anonymous, un comentariu coerent.
  4. Awina February 23, 2009 at 10:58 PM
    Am fost la 'supemarchet' si am facut un 'risarch'..belive it or not, cutiile de lapte chiar au numere (macar asta nu e minciuna). Ce or fi reprezentand, nu stiu. Atata stiu ca Zuzu are 6. Deci nu beti ZUZU!:)))
  5. Gârby February 24, 2009 at 10:45 AM
    i agree. am lucrat la napolact si asa e :) te intereseaza cand cumperi doar sa fie in jur de 7 zile ramase pana la termenul la care scrie ca expira
  6. Anonymous February 24, 2009 at 1:48 PM
    Eu ma uit acum la un UHT si nu are nimic. Cine stie la ce se refera 6-le de pe zuzu.

    Probabil se refera la numaru de centi pe care ii da Yahoo lui Raresh (baiatul cu cancer la creier) daca ii donezi AB pozitiv si dai mai departe acest mass.