Cocalari vs. Metallica

Nu voi putea niciodată să înţeleg ce îi face pe unii oameni să conteste muzică de necontestat? De ce trebuie ca un cocalar prost să comenteze diverse chestii la adresa albumului nou de la Metallica, în momentul în care fanii genului şi criticii au primit Death Magnetic foarte bine? Pentru că el e interesant, de-aia. Citez din sublima creaţie a autorului recenziei:


Pentru a pune diagnosticul definitiv trebuie sa revenim la articolul din Wikipedia. Indivizii care trec prin criza varstei a doua indeplinesc conditiile:
  • urmaresc un vis nedefinit - Waiting for the one / The day that never comes
  • regreta nerealizarea unor teluri - How can I be lost / In remembrance I relive
  • doresc sa se simta tineri - Clar, doar canta metal.

Da, într-adevăr sunt simptome specifice celor de vârsta a doua. Alphaville au cântat Forever Young (mereu tânăr) când nici nu au atins măcar 30 de ani, nimeni nu îi învinuieşte pe ei că îşi doreau tinereţe veşnică şi nici tocmai metal nu cântau. Urmăresc un vis nedefinit, regretă nerealizarea unor ţeluri... Mă cam regăsesc şi eu pe aici, ceea ce înseamnă că am trecut de sublima vârstă de 40 de ani... Trist, mă duc să ascult melodii depresive! Dar înainte să termin cu superba recenzie.

Pentru a-si lua gandul de la varsta deprimanta, se dedau la activitati precum:
  • abuzul de alcool - Hetfield, se stie.

Hetfield a petrecut o perioadă lungă de timp într-o clinică de dezalcoolizare. Nu mai bea; are în schimb trei copii şi o nevastă cu care trăieşte fericit, ca orice om normal de vârsta lui. Fără crize, fără scandal. Toţi cei patru membri ai trupei fac sport regulat şi au hobby-uri.

  • achizitionarea unor obiecte scumpe,cum ar fi masini sport, haine, bijuterii - poza asta este celebra.

Au bani. Măcar ei îşi cumpără originale, nu D&G de la Dă-i cu Grebla şi LaCostel. De unde ştii că nu îi cumpăra nevestii o rochie de ziua ei, sau nişte pantofiori pentru fii-sa?

  • depresie - vezi Unforgiven III.

Deci repetăm: ca să îşi ia gândul de la vârsta deprimantă recurg la depresie??? N-are voie omul să compună o piesă lentă?

  • acorda mare atentie aspectului fizic - Si-au tuns pletele.

Aia s-a întâmplat în 1996, acum 12 ani, când au lansat albumul Load. Aşadar nu tocmai recent. Probabil aţi fi ştiut asta dacă singura dvs. sursă de documentare nu era Wikipedia.

5 motive sa asculti Metallica in 2008
  1. Ai 15 ani.
  2. Esti urat.
  3. Prietenii tai indeplinesc criteriile 1 si 2.
  4. Parintii nu te inteleg. Ai auzit ca sa fii emo e naspa, deci ai ales sa fii roacher.
  5. Au scos cateva albume ok acum doua decenii.
10 motive sa NU asculti Metallica in 2008
  1. E metal.
  2. Te afli in anul 2008.
  3. Nu in 1985.
[şi continuă]
La asta efectiv m-am blocat. Ce bine mi-a înţeles viaţa nenea cu recenzia... Trebuie să înţeleg de aici că sunt urâtă şi emo, pentru că îmi place Death Magnetic? Vai, dar ce compliment! Mulţumesc din sufleţel şi pupic dulce. Dacă nu vă place de mine nici emo nici rock, mă găsiţi mâine cu părul tapat şi cu o poză făcută cu mobilul în baie, pe un site foarte cunoscut din România.

sursele: In Arid Glamor, de unde am şterpelit linkul şi articolul în sine.

0 Response to "Cocalari vs. Metallica"