Ottawa şi ce politicieni au ei pe acolo

Reuters anunţă că prim-ministrul Canadei şi-a cerut scuze pentru o glumă neagră făcută la adresa principalului său contracandidat. Confruntându-se cu o epidemie de listerosis, acesta a spus că ar fi preferat ca boala să-l scape de competiţia politică, ulterior scuzându-se pentru lipsa de diplomaţie.

Cum ar fi fost în România:
Tăriceanu face o remarcă asemănătoare în ceea ce-l priveşte pe X, principalul contracandidat. CanCan şi Click! publică un articol despre noul Lexus cu faruri din briliante pe care îl are nevasta lui Tăriceanu, respectiv la ce club de fiţe din capitală îşi petrece nopţile fiica/nevasta lui X şi la ce salon îşi tunde bichon-ul. Ziarele politice trec pe două tabere. Sinteza zilei face o ediţie specială cu Valentin Stan (omu' cu laptopu') care comentează asupra evenimentelor:

Domnu' Gâdea! Auziţi ce face Tăriceanu, domnu' Gâdea?

X ţine o conferinţă publică în care îi răspunde cu aceeaşi monedă lui Tăriceanu, apoi promite că dacă va fi votat nu numai că va opri epidemia, dar va şi mări pensiile, alocaţiile elevilor şi salariul minim. Tăriceanu îl acuză că e mincinos. Boc, indiferent dacă e implicat sau nu în poveste, ţine un discurs lung şi plictisitor care se dă la televizor.

Dan Diaconescu reia serialul Elodia, de data aceasta presupunând că avocata a fost răpusă de epidemia despre care vorbeşte Tăriceanu. Băsescu îi trimite o bucată de bilet la Tăriceanu, sub formă de hârtie igienică. Povestea se încheie în săptămâna dinainte de alegeri, pentru că atunci nu se face campanie electorală.

Statul nu are de câştigat nimic. Viaţa continuă.

0 Response to "Ottawa şi ce politicieni au ei pe acolo"